Arkiv 2018


ÆRØ SPORTSFISKERFORENING

2018

September

Ærø Havørredweekend i sigte


Som skrevet står, så nærmer ÆH sig med hastige skridt. Og der er fisk derude. Det er som om, havørrederne har gemt trækket til nu, som følge af den varme sommer. I hvert fald fanges der en del fisk p.t. Der er fanget fisk på i hvert fald op til 68 cm og også en del fisk på den gode side af de to kilo. Også årets udsætninger er talrige, så pas på dem, når du fisker.

Se årets program under Ærø Havørredweekend. Programmet kan købes hos XL i Marstal, Dagli´Brugsen i Søby og Creutz i Ærøskøbing

Ærø Havørredweekend 2018 - resultater, beretning og fotos

Årets store konkurrence er slut! Vil du vide mere om, hvordan det gik, så gå ind på "Ærø Havørredweekend" og læs mere. Herfra kan kun lyde, at det igen-igen var et super arrangement med mange fine oplevelser. Som formanden udtrykte det efter konkurrencen; " det kan godt være, at vi kan nedlægge foreningen, men konkurrencen må bestå, ellers er der vist mange, der bliver godt skuffede".


Oktober

Torsken- en saga blot?

”Så, Mutter, nu kan du godt sætte kartoflerne, så cykler jeg lige ned i Vrå og henter en ”tåsk””. Sådan sagde den gamle Harsbo (Robert) til konen i 1970’erne.

Det var dengang, der var torsk nok til alle. Dengang, hvor de lokale havørredfiskere betragtede torsken, som et irriterende element, når de jagtede havets sølv, og dengang, hvor vi på milde vinterdage kunne pumpe fine firekilos torsk på land i Oldemark.

De dage er en saga blot, men det er dage, jeg savner. Og hvorfor skriver jeg nu om torsken? Det gør jeg fordi, at hvis man skulle have haft et spinkelt håb om, at torsken igen skulle kunne blive en hyppig gæst ved de ærøske kyster, så er dette håb skudt godt og grundigt i sænk ved de seneste EU-fiskeriaftaler. Her har vor kære fiskeriminister Eva Kjer Hansen forhandlet sig frem til en kvotestigning på torsk i den vestlige Østersø på hele 70% i 2019.

Det kan godt være, at erhvervsfiskerne jubler, men jeg tror det bliver et hurra, der hurtigt ebber ud. Så her har I et foto af en lille sej, som jeg fangede på Skjoldnæs i.f.m. Ærø Havørredweekend.

Så lugter det da lidt af torsk!!                                                    Kim