ÆRØ HAVØRREDWEEKEND

Allerede ved foreningens stiftelse i 1979 startede traditionen med fiskekonkurrencer.

Dengang havde vi to årlige konkurrencer; en forårs- og en efterårskonkurrence, og dengang var præmierne små og konkurrencerne stort set kun med lokale deltagere.

 

Siden hen er mange fine fisk lagt på vægten, og konkurrencerne er blevet til én, nemlig en efterårskonkurrence, som altid løber af stablen den sidste hele weekend i september.

 

Præmiesummen er vokset i takt med antallet af deltagere, og er i dag på omkring kr. 30.000,- Deltagerne kommer fra hele landet, men også fra lande som Tyskland, Holland og England.

 

Hvornår: Altid sidste hele weekend i september.

 

Hvor: ÆSF’s lokaler ved Rise Skole v/ St. Rise.

 

Pris: kr. 75,- (Billetprogrammer kan i ugen op til konkurrencen købes i udvalgte butikker på Ærø (se Ærø Ugeavis), eller kan, hvis man er tilrejsende, reserveres ved formanden mod forudbetaling på mobilepay 23393624, skriv "Havørredweekend".

 

Hvordan: I billetprogrammet finder man en indvejningstalon, som afrives i forbindelse med indvejning. Der kan kun indvejes en fisk pr. talon.

 

Ærø Havørredweekend 2017

Der findes godt vejr og så er der godt fiskevejr. Begge dele er elsket blandt sportsfiskere, men lige præcis denne weekend dukkede det forkerte vejr op på det forkerte tidspunkt. Vi sportsfiskere var advaret! Noget indiansummer var på vej, så derfor var de fleste indstillet på at komme ud før en hvis herre fik sko på klovene. Det blev som forventet. Havørrederne var aktive lige i det tidlige morgenlys, og så gik de mere eller mindre døde. At de var morgenaktive betød dog ikke nødvendigvis, at de ville bide. Jeg tror rigtig mange, så godt med fisk i den spejlblanke overflade i dagens løb, men kun de færreste havde heldet og dygtigheden til at kroge dem. Det vidnede de 4 havørreder i galgerne også om ved lørdagens indvejning!

Lørdag aften blev der også fanget lidt fisk, da det for alvor blev mørkt. Henover natten ændrede vejrsituationen sig lidt til gunst for sportsfiskere, omend vinden stadig var ubetydelig. Dog kom der lidt mere gang i ørrederne, så der ved søndagens indvejning kom 11 fisk i galgerne. Det rettede lidt på et ellers pauvert resultat. Også størrelsen på fiskene var heller ikke opsigtsvækkende. Ikke én fisk nåede op på 1,5 kg, hvilket jeg ikke mindedes at have set før, i den form vi i dag afholder vore konkurrencer.

I øvrigt tror jeg også, at samtlige ørreder blev fanget på flue enten via bombarda eller "klassisk" flue.

Når alt dette er sagt, så tror jeg alle havde en dejlig weekend med gode oplevelser, godt vejr og hygge. Selv om fiskene er vigtige, så kan de ikke stå alene.

 

Her er listen over årets vindere: